1141 Budapest, Bonyhádi út 113. +36 20 770 3707

Szolgáltatásaink

A tanúsítás menete összefoglalva - Hivatalos Épületenergetikai Tanúsítvány (HET) készítés

1.Árajánlat

Telefonon vagy e-mailben megadja a szükséges adatokat, ami alapján szóbeli vagy írásbeli árajánlatot adunk.

2. Készítse elő

A megbízó neve, címe, az ingatlan címe, helyrajzi száma. Jó, ha van: tervdokumentációk, ingatlan építésének éve.

3. Helyszíni felmérés

Előre egyeztetett időpontban, személyesen felmérjük ingatlanát. Az ingatlanról rendelkezésre álló dokumentációkat ekkor kérjük.

4. A felmérés menete

20-40 perc alatt felmérjük ingatlanát, a falakat, nyílászárókat, fűtési- és melegvízellátó rendszert.
 

5. Tanúsítvány elkészítése

Az előre megállapodott határidőre elkészítjuk és a hivatalos rendszerbe elektronikusan feltöltjük tanúsítványát.

6. Átadás/postázás

A tanúsítványt E-mailben elküldjük el.

7. Kedvezmények

Látogassa meg Facebook oldalunkat az aktuális kedvezményekért.

MIÉRT FONTOS AZ ÉPÜLETEK ENERGETIKAI ÁLLAPOTA?

Első hallásra talán meglepő, de tény, hogy az energiafelhasználás jelentős részét, közel 40%-át az épületek fenntartására használjuk el. Ha tehát az épületek energiafelhasználásán sikerül spórolni, az jókora megtakarítást jelenthet. Ezért vezette be az Európai Unió az energiatanúsítvány intézményét, aminek célja az ingatlanvásárlók hiteles tájékoztatása. Ez azt jelenti, hogy ha Ön vevőként rápillant a megvásárolni kívánt lakás zöldkártyájára, rögtön láthatja az adott épület energetikai besorolását, így képes kalkulálni a várható költségekkel.

MI A TEENDŐ, HA ELKÉSZÜLT A TANÚSÍTVÁNY?

Ha Ön eladja a lakását vagy ingatlanát, az adásvételhez a jogszabályok szerint szükséges, hogy az épület energetikai tanúsítványát eladáskor átadja az új tulajdonosnak. Ha ez megtörtént, és az épület zöldkártya az új tulajdonos birtokába került, Ön teljesítette a törvényben előírt kötelezettségét.

MEDDIG ÉRVÉNYES AZ ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY?

Az általunk kiadott tanúsítvány 10 évig érvényes. (Ez egyébként igaz az összes, a jogszabályi feltételeknek megfelelően kiadott energetikai tanúsítványra.) Természetesen akkor, ha az adott ingatlanban jelentős átalakítást, felújítást hajtanak végre, és így megváltoznak az épület energetikai jellemzői, az ingatlan zöldkártya elveszíti érvényességét. Ilyen átalakítás lehet a falak hőszigetelése utólagosan, egy új, hatékonyabb kazán beépítése, illetve az ajtók, ablakok cseréje. Ilyen esetben tehát új energiatanúsítvány kiállítása szükséges.

Kapcsolat